Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)

Titlul paginii web

Recieve news about this website directly to your mailbox
Scrieţi codul de control "2392"

Soiuri de struguri pentru vin rosu

Asa cum am mai spus soiurile de struguri pe care le prezint in continuare sunt cele pe care le avem plantate in viile noastre .Descrierea lor este cea prezentata in literatura de specialitate dar contine si pareri personale legate de experienta noastra obtinuta prin cultivarea acestor soiuri.Fotografiile sunt facute de mine in plantatiile noastre si pentru a evita orice confuzie legata de dimensiunile ciorchinelui i-am alaturat o moneda de 10 bani pentru comparatie.Am facut asta pentru ca am vazut adesea in magazine oameni care se lasau pacaliti de pozele deformate puse pe vitele preambalate.

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet 13.jpg
Strugurii sunt mici spre mijlocii, tronconici, uniaripati cu boabele asezate potrivit de des pe ciorchine. Bobul mic, sferic, cu pielita subtire de culoare negru albastrui, datorita stratului dens de pruina; punctul pistilar persistent; pulpa zemoasa, necolorata, cu gust ierbos, astringent specific soiului.
Soi cu perioada relativ lunga de vegetatie (175-195 zile) are vigoare mare de crestere si fertilitate mijlocie 65-70% lastari fertili. Maturarea deplina se realizeaza la 4 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a V-a). Rezistente biologice: are toleranta buna la ger (-20°C -22°C), foarte rezistent la seceta, toleranta buna la oidium si putregaiul cenusiu al strugurilor, sensibil la mana. Tehnologic, este soi de inalta calitate deoarece acumuleaza la maturarea deplina 200-220 g/l zaharuri, iar prin supramaturare atinge 270 g/l si chiar 300 g/l, cu aciditatea totala echilibrata de 4-6 g/l H2SO4. Acumuleaza substante colorante in cantitati suficiente, continutul in compusi fenolici fiind de 3,5, incat vinurile obtinute au o culoare rosie-rubinie intensa si sunt foarte extractive.

MERLOT

Merlot1.bmp
Este soi vechi francez din regiunea viticola Gironde-Bordeaux.
Strugurii sunt mijlocii, cilindrici, biaripati, cu boabele asezate normal ca desime pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita subtire, de culoare negru violaceu, acoperita cu un strat subtire de pruina; pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut.
Soiul Merlot are perioada mijlocie de vegetatie (170-180 zile) are vigoare mare de crestere si dezvolta un frunzis bogat. Prezinta fertilitate buna 70-75% lastari fertili si productivitate mai mare decat la Cabernet deoare strugurii sunt mai mari. Maturarea deplina se realizeaza la circa 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-V-a). Rezistente biologice: soi cu rezistenta slaba la ger (-16°C -18°C) si la seceta, sensibil la mana, mijlociu rezistent la fainare si putregai, sensibil la molii si acarieni. Tehnologic este soi de calitate, dar care nu atinge nivelul soiului Cabernet Sauvignon. La maturarea deplina acumuleaza 190-200 g/l zaharuri cu aciditate de 4,4-5,5 g/l H2SO4. datorita pielitei subtiri, boabele pierd usor apa putand atinge concentratii in zaharuri de 22-240 g/l. Continutul in compusi fenolici este de 2,6, incat vinurile din vin.

PINOT NOIR

Pinot Noir2.bmp
Soi vechi francez, cultivat inca de pe vremea galilor atestat din anul 1394, sub numele de Pynoz. Este cultivat pe suprafete mari in regiunea viticola franceza Bourgogne.
Strugurii sunt mici, cilindrici, uneori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine incat se deformeaza. Bobul mic, sferic, cu pielita subtire, de culoare negru violaceu, pruinata; pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut.
Soiul Pinot noir are perioada scurta de vegetatie (150-160 zile) are vigoare mica de crestere si fertilitate ridicata, Maturarea are loc la 2-3 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-a). Rezistente biologice: soi foarte rezistent la ger (-22°C -24°C) si la seceta, sensibil la mana si fainare, foarte sensibil la putregaiul cenusiu al strugurilor. Tehnologic, este un soi de calitate, acumuleaza 200-210 g/la zaharuri, iar prin supramaturare atinge 250-270 g/l si chiar mai mult, cu aciditate echilibrata 4,3-5,7 g/l H2SO4. Continutul in compusi fenolici este de 1,5, iar prin supramaturare se constata o usoara scadere a acestora. vin.

REGENT

Regent2.bmp
Soi de origine germana rezistent la boli,creat recent,destinat producerii vinurilor rosii in zonele cu clima mai rece.Strugurii cantaresc 150g in medie au boabe rotunde de marime mijlocie de culoare neagra,se coc la mijlocul lui septembrie.Se pot obtine vinuri roze dupa o vinificare cu macerare a mustuielii impreuna cu coaja de scurta durata (8 ore maxim) sau un vin rubiniu inchis dupa o macerare de 4-5 zile.In Germania vinul produs din struguri Regent este clasificat ca vin de calitate superioara.

FETEASCA NEAGRA

Feteaca neagra1.bmp
Soi vechi romanesc cultivat pe teritoriul tarii noastre inca din antichitate.Strugurii sunt miljlocii spre mari, cu boabele asezate des pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare negru violaceu, acoperita cu multa pruina.Soi viguros cu cresteri puternice,ciclul de vegetatie scurt 150-160 zile,rezistent la ger (-22-24*),cu coacere in octombrie,cand acumuleaza zahar 200-250g/l cu aciditate 4,5-5,7 g/l.Vinurile obtinute se incadreaza in categoria cu denumire de origine.
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one