Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)

Titlul paginii web

Pregatirea vitelor de vie pentru pentru plantare cuprinde doua faze:fasonarea si mocirlirea

Fasonarea vitei pentru plantare

Fasonarea se face prin scurtarea cordiţei principale la 2-3 ochi viabili şi a rădăcinilor la 8-10 cm lungime,aşa cum se vede în figura alaturată. Celelalte cordiţe si rădăcini, dacă există,se suprimă la fel ca si ciotul de lemn uscat din capatul altoiului.Deasemena dacă sunt rădăcini rănite sau vătămate de ger sau boli acestea se elimina.
untitled.bmp.png
ATENTIE! La plantarea de toamnă se fasonează doar rădăcinile urmând ca fasonarea cordiţelor să se facă primavara dupa dezmuşuroire.In acest caz fasonarea se face tot la doi ochi ca si in cazul plantarii de primavara,motivul pentru care se recomanda taierea primavara este urmatorul:in corditele plantei sunt acumulate materii nutritive de care aceasta benficiaza pe parcursul iernii.

Mocirlirea viei de vie

Mocirlirea previne uscarea rădăcinilor si permite realizarea unui contact mai strâns între rădăcini şi pământ.Pentru mocirlire se prepara mocirla ( o pastă ) formată din două părţi pamânt galben şi una de balegă proaspată de bovine,diluată cu apă până la consistenţa smântânii.Viţele se introduc în această compoziţie cu rădăcinile şi cam 10 cm din porţiunea de la bază.
mocirlire vitei.bmp.png
ATENTIE ! : Mocirlirea se face imediat inainte de plantare , astfel incat mocirla sa nu se usuce si particulele de sol sa adere la suprafata mocirlita a radacinii.
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one